Na programu byla ochutnávka nejrůznějších druhů chleba. Některé z nich upekli přímo ve Zvonici, jiné dodaly regionální pekárny a nechyběly ani chleby domácí. Ochutnávku doplňovaly pochutiny jako domácí máslo, sádlo či škvarky, sýry, tvaroh i kyška.

„Vzorků se sešlo téměř třicet, mezi raritu patřil chleba dýňový, chléb s pohankovou kaší nebo se spařenou pšeničnou moukou,“ vyjmenovala Alena Vašutová z Infocentra Zvonice.

Doplnila, že lidé si pochutnávali také na chlebu cibulovém, ořechovém, škvarkovém, podmáslovém nebo na chlebu se sušenými rajčaty.

O hudební doprovod se po celé odpoledne staralo pěvecké sdružení Rožnovští ogaři.

„Chtěla bych poděkovat všem našim příznivcům, kamarádkám a hlavně pekárnám, bez kterých by se tato akce nemohla uskutečnit,“ dodala Vašutová.