„Jste pro krytý bazén ve městě Zubří?“ zněla otázka, na kterou Zubřané v referendu odpovídali buď ano, nebo ne. Z celkového počtu 2494 platných hlasů, se vyjadřovalo 1240 pro stavbu a jen o jeden méně, tedy 1239 proti. Patnáct lidí se zdrželo hlasování.
Z těsného výsledku referenda byli překvapení jak odpůrci areálu, tak jeho podporovatelé.

„Co bych k tomu řekl. Je to pecka, že referendum dopadlo tak těsně,“ řekl krátce po vyhlášení výsledků odpůrce areálu a člen petičního výboru, který kvůli referendu vznikl, Martin Novák. Podle něj se ukázalo, jak velkým tématem plánovaný areál v Zubří je.

Zleva: z volebních štábů Andrej Babiš (ANO 2011) a Tomio Okamura (SPD).
Na Valašsku zvítězilo ANO, druhá SPD a třetí KDU-ČSL

„Jde vidět, že město se dělí na dvě poloviny, z nichž každá má jiný názor. Nechtěl bych být teď v kůži vedení města,“ netajil Novák. Na otázku, zda se svými kolegy hodlá proti stavbě podnikat ještě nějaké kroky, odpověděl, že pravděpodobně ne. „Maximálně se můžeme pokusit ještě o nějakou domluvu, tuto možnost ale příliš pravděpodobně nevidím,“ dodal Novák.

Starosta Zubří Lubomír Vaculín podle svých slov věřil, že lidé areál podpoří. „Věřil jsem, že se vyjádří pro a podpoří věc, která bude město nadále rozvíjet,“ netajil starosta. Těsný výsledek je podle něj neuvěřitelný, ale nezpochybnitelný.

Členové volební komise v okrsku Pulčín. Předseda Zdeněk Novák druhý zprava.
Zdeněk Novák je ve volební komisi už téměř třicet let

Vedení města bude teď dělat všechno proto, aby se s výstavbou začalo co nejdříve. „Teď nás čeká výběr dodavatele stavby. Původní plán byl otevřít bazény začátkem příští letní sezóny, ale referendum nás o pár měsíců zdrželo. Proto teď nedokážu říct, jak se bude harmonogram vyvíjet,“ uzavřel starosta Vaculín.

Pavel Laža seděl ve volební komisi už v roce 1989.
Pavel Laža seděl ve volební komisi už v roce 1989