Nominovaná byla do soutěže už podruhé. Tentokrát získala 430 hlasů a nechala za sebou dalších 12 žen, které postoupily v regionu do finále.
„Nepřebírám toto ocenění jako Veronika Záhorská, ale přebírám ho za celý tým Korunky Luhačovice, kteří společně připravují akce. Děkuji za tuto soutěž, protože nám dává sílu pokračovat v práci dál,“ reagovala Veronika Záhorská.

Ujistila, že minimálně pro letošní rok s Korunkou Luhačovice nekončí.

Rožnovský cyklista Svaťa Božák na 2 200 kilometrů dlouhém ultramaratonu kolem Rakouska.
Božák odjel do Ameriky málem nadarmo

Celonárodní soutěž ŽENA REGIONU je určena všem ženám, které dosahují jedinečných výsledků nejen ve své profesi, ale aktivně se podílejí i na veřejném životě, tvoří hodnoty, pomáhají nemocným, dětem či zvířatům, přispívají ke zlepšení a rozvoji svého regionu a ještě při tom zvládají péči o rodinu.

„Silných příběhů výjimečných žen, které dokážou skloubit svou profesi, prospěšné aktivity i péči o rodinu, je v každém regionu nepochybně nespočet, jen se o jejich úsilí a obětavosti málo veřejně mluví,“ poznamenala zakladatelka projektu Denisa Kalivodová s tím, že příběhy oceněných žen byly velmi silné a inspirativní.

Bike Valachy. Na startu.
Velké Karlovice budou hostit Bike Valachy, přijede i paralympionik Ježek

Veronika Záhorská ocenění převzala hned dvakrát. Poprvé byla vítězkou vyhlášena na hejtmanství, další předávání se uskutečnilo ve Valdštejnském sále v Senátu Parlamentu ČR. Oceněná je ředitelkou Sirnatých lázní Ostrožská Nová Ves a lázeňských hotelů Miramare v Luhačovicích. V roce 2009 se stala Podnikatelkou roku ve Zlínském kraji. Korunce Luhačovice se věnuje ve volném čase. Neziskovka pomáhá nemocným, zdravotně postiženým a jinak znevýhodněným dětem a jejich rodinám. (ex)

Jarmila Šuláková
Jarmila Šuláková bude mít pamětní desku na Valašském Slavíně