„Nechtělo se spíše mně, děti mě vytáhly,“ přiznává s úsměvem Jiří Vytlačil z Frenštátu pod Radhoštěm.

Obě jeho děti – devítiletá Adélka a o tři roky mladší Vojta – se nadchly pro biatlon. Běh pro ně představuje významnou součást tréninku.

„Na závody jezdíme pravidelně. Pro mě je důležité, že sami chtějí sportovat,“ říká tatínek.

Zatímco nejmladší děti, ty úplně nejmenší i s rodiči, běžely okolo náměstí, na dospělé čekalo pět okruhů centrem města. Celkem deset perných kilometrů.

„Nečekal jsem, že se v tomhle počasí sejde tak silná konkurence. Dali mi docela zabrat,“ připustil v cíli nejrychlejší z téměř čtyřiceti účastníků hlavního běhu Martin Čmelík.

„Vyšlo mi to takticky, i když po nepřepáleném začátku už jsem nevěřil, že se z druhého místa vypracuji do čela závodu. V předposledním kole se mi to podařilo, a ještě jsem si vytvořil bezpečný náskok,“ dodal osmnáctiletý běžec reprezentující oddíl z Hranic na Moravě.

Markéta Majkusová se závěrečnými kilometry protrápila. Odměnou jí bylo vítězství mezi ženami.

„Kritické pro mě bylo každé druhé kolo. Moc jsem si přála být už v cíli,“ popsala své pocity sedmatřicetiletá domácí běžkyně,. Na start se postavila po dlouhé odmlce a ačkoli raději běhá v terénu, v deštivé nepohodě uvítala převažující asfaltové úseky.

Minizoo s názvem Fauna park - Dětský ráj na Štěpánově ve Valašském Meziříčí je o 1. října 2019 znovu otevřené. Je přístupné zdarma a k vidění je zde na dvacet druhů zvířat.
Minizoo na Štěpánově je po dvou letech znovu v provozu