Na jednání svých volených zástupců se přišly podívat také desítky obyvatel města. Mnozí se tísnili na chodbě před zasedací místností. Zajímal je především bod schvalování smlouvy o výstavbě Kauflandu.

Ještě než ale k jednotlivým bodům zasedání došlo, vzal si slovo zastupitel Ivo Jelínek (SNK-ED) a navrhl plénu hlasování o odvolání místostarosty Václava Mikuška (KDU-ČSL). „Pan Mikušek nedodržuje etický kodex zastupitele, navíc škodí městu a znehodnocuje jeho jméno,“ vysvětlil svou iniciativu Jelínek.

Přičemž v této souvislosti vzpomenul společnost Městské lesy či Valašské muzeum v přírodě a její aktuální problémy s možným vracením dotací z norských fondů a dal obojí do souvislosti s rožnovským místostarostou. Jeho návrh ale nebyl akceptován.

Ivo Jelínek se hned poté „obul“ do předložené zprávy o činnosti rady města. Vadilo mu, že v ní nejsou jména zastupitelů uvedená plně ale pouze iniciálami. „Znamená to, že jsou tajná?“ ptal se Jelínek. Tajemník úřadu Miroslav Martinák mu vysvětlil, že takový zápis si žádá Úřad na ochranu osobních údajů.

Mohutná slovní přestřelka se mezi zastupiteli strhla také na už tradiční úvodní téma několika posledních rožnovských zastupitelstev hospodaření společnosti Městské lesy Rožnov. 

Informace o této společnosti i o výstavbě Kauflandu v Rožnově přineseme v dalších vydáních Valašského deníku.