Hlavním hostem sobotního programu bude zpěvačka a herečka Hana Holišová, tvořící sice v Brně, ale mající kořeny právě v Zašové. Pochází odtud její otec, dirigent a pedagog Evžen Holiš a Hana Holišová ve valašské vesnici trávila velkou část dětství.

„S výjimkou zpěvačky EVAMORE s kapelou je společným rysem všech kapel a interpretů jejich propojení s naší obcí. V kapelách jako jsou Karel Zich Revival Band, Céline Bossu a Celboss, FS Band, Zašovjanka i the Kauč vystupují hudebníci, kteří k Zašové neodmyslitelně patří,“ říká k dalšímu programu Zašovských slavností dramaturgyně Marcela Janišová.

MHD ve Zlíně. Ilustrační foto
Jízdenky můžete zapomenout doma. Na Den bez aut bude MHD zdarma

Příležitost ukázat se dostanou také současní i bývalí žáci Základní umělecké školy Alfréda Radoka či ZUŠ B-Art. Významným dnem bude provázet moderátor Ondřej Carda.

Do přípravy slavností se letos zapojily ve velké míře místní spolky. Program se bude odehrávat na dvou pódiích, doplní jej výstava historických fotografií v místním kulturním domě a portrétových obrazů v klášteře, který bude rovněž pro návštěvníky otevřený.

NECHYBÍ NABÍDKA DOBRÉHO JÍDLA

Součástí Zašovských slavností bude tradičně také gastrofestival LoveFOOD. Své speciality nabídnou například Zebra bar restaurant, Mutant Fast Food, Rožnovský pivovar, Jannie’s coffee house a další.

Oslavy 650 let obce Zašová budou pokračovat i v neděli, otevře je dopolední slavnostní průvod ze Stračky. Hlavní program zahrnující koncerty, loutkové divadlo a show Adolfa Dudka se bude odehrávat na výletišti. Oslavy vyvrcholí slavnostním koncertem Zašovského chrámového sboru v neděli v 16 hodin. Podrobný program najdete na www.zasova.cz.