K budoucnosti objektu, který byl dlouhá léta součástí konkurzní podstaty po zkrachovalých firmách podnikatele Wojtoně, se mohli v minulých týdnech vyjádřit v anketě.

Radnice oslovila více než 1400 domácností v Rokytnici. Konkrétně v ulicích Na Dolansku, Okružní, Moskva, Pod Bečevnou, Rokytnice a Michala Urbánka. Řádně vyplněných dotazníků, ať už v listinné podobě či elektronicky na webu města, se sešlo celkem 238. Jedním z místních, který anketu vyplnil, byl Vladimír Hrbáček. „Hospodu, obchod a poštu bych zachoval, to je tam výborné. Kdysi tam byla cukrárna, ta mi tam teď chybí. I se zahrádkou. S vnoučaty jít na zmrzlinu až do města není žádná výhra,“ zhodnotil Vsetíňan.

Ilustrační foto
Hasiče v kraji zaměstnával vítr a požáry

U Kotova by uvítali i venkovní posezení s lavičkami – jakousi klidovou zónu. „A museli by ještě omezit vjezd aut. Zvlášť dodávky tam nemají co dělat, není to pro děti bezpečné. Nechápu, proč tam vjíždí, když mají rampy z druhé strany,“ ptal se Vladimír Hrbáček.

Ponechání stávajících služeb si přáli i další obyvatelé sídliště. „Nejvíce preferované služby jsou pošta, zubař či restaurace. To jsme vzhledem k jejich častému využívání ze strany obyvatel sídliště očekávali,“ řekl starosta Vsetína Jiří Růžička. Lidé by zachovali také servis praček či dětskou knihovnu. Nově si nejčastěji přáli prodejnu s ovocem a zeleninou, tělocvičnu, kavárnu či bankomat.

Co se úprav nejbližšího okolí Kotova týče, vítězí dovybavení odpadkovými koši, lavičkami, stojany na kola a výsadba zeleně. To vše ruku v ruce s omezením provozu uvnitř areálu a s tím spojené vytvoření klidové zóny s možností relaxace.

Budovou č. p. 413 se město Vsetín v 90. letech zaručilo za úvěry pro firmy Wojtoň Kovex a Wojtoň Kovex příbory. Po jejich krachu nemohla radnice s Kotovem roky nakládat. Až vloni potvrdil Nejvyšší soud ČR, že objekt znovu patří městu.

Čeští házenkáři (v červeném) v sobotním přípravném zápase v Zubří nestačili na Polsko (36:37).
Čeští házenkáři slavnostně otevřeli halu v Zubří porážkou