Tradiční soutěž v lovu ušlechtilých ryb si v noci na sobotu u rybníku v Podlesí u Valašského Meziříčí členové Petrova cechu užili každý po svém. „Do desáté večer se mi vůbec nedařilo, ale pak až do pěti ráno jsem tahal jednu rybu za druhou. Nejvíce zabíraly na červy a kukuřici,“ prozradil vítěz Vladimír Studeník z Valašského Meziříčí, jenž ulovil sedmadvacet kusů o celkové délce 1 207 centimetrů. Když byl na vrcholu, pro samý adrenalin nezamhouřil oči. Až potom si na čtvrt hodiny zdřímnul.

Skládanka několika fotografií pořizovaných delší dobu nad valašskomeziříčskou hvězdárnou během sobotní „noci padajících hvězd“ - takzvané startrails; sobota 11. srpna 2018
Padající hvězdy pozorovali vleže u čaje

Domácí Radomír Dorotík rybařil na pohodu. „Přišel jsem si odpočinout a něco chytit. Zatím mám osm nebo devět kousků. Mohlo jich být více, ale čtyři hodiny jsem prospal na novém lehátku,“ usmíval se. Zato Tomáš Čoček z Polic po převážně probdělé noci skončil na nule. „Ryby párkrát zabraly, ale nepodařilo se mi je zaseknout,“ posteskl si. Radovat se však mohl z úspěchu svého kamaráda Roberta, který ulovil sumce, kapra i amura.

„Rozdělil jsem se s ním o návnadu, protože kde by v paneláku přišel k žížalám,“ vysvětlil muž, jenž poté čekal, zda se na něj štěstěna usměje alespoň v závěrečné tombole.