Zejména problémy se statikou a složitější stavební úpravy byly příčinou několikanásobného posunu termínu otevření kasina. Ostrý start bude podle manažera kasina Slávka Dufka dvaadvacátého srpna.

Bez občanky hráče do kasina nepustí 

„Teď jedeme ve zkušebním provozu, ale už v režimu kasina. Nejdůležitější věc, která z toho pro hráče vyplývá, je nutná registrace,“ upozornil Dufek.

Registraci provádí recepční při vstupu do kasina. „Na základě občanky zavedeme dotyčného do systému. Při každé další návštěvě už jen zkontrolujeme údaje z dokladu,“ vysvětlila recepční Michaela Dřevojánková. Dodala, že zatím problémy při vstupu nemají. „Jen jistá skupina obyvatel, když zjistí, že musí předložit občanku, odejde. Ale taková jsou pravidla,“ doplnil zaměstnanec ochranky.

Kromě povinné registrace je rozdíl mezi obyčejnou hernou a kasinem v servisu.

„Máme tady čtyřiadvacet zaměstnanců od krupiérů, recepčních, ochranky přes pokladní až po úklid,“ vyjmenoval manažer Slávek Dufek.

Ilustrační foto.
Vrchol Soláně ožije folklorním festivalem

Dress code? Není potřeba

Denní kapacita je až osmdesát hráčů. I když se jedná o kasino, smoking a večerní šaty nejsou třeba. „Samozřejmě třeba tílko netolerujeme, ale v dnešním parném počasí si klidně můžete přijít zahrát v kraťasech,“ řekl Dufek.

Do konce letošního roku má do kasina přístup každý s občanským průkazem. Od 1. ledna 2018, kdy vstoupí v platnost novela loterijního zákona, si nezahrají lidé pobírající sociální dávky.

Z dvaatřiceti heren, které ve Vsetíně byly, automaty postupně mizí. Vyhláška vstoupila v platnost 1. ledna 2016 s přechodným obdobím do konce roku 2016. Osm měsíců poté jsou ale stále ve městě místa, kde si může zahrát kdokoli bez omezení.

Razulák.
7 + 1 tip, jak si s dětmi v Beskydech zpříjemnit poslední dny prázdnin

Ve městě je stále 13 heren

Datum ukončení provozu totiž záleží na ministerstvu financí. Ke dni 4. srpna funguje na území města stále ještě třináct heren. „Sedm společností podalo odvolání proti vyhlášce. Probíhá správní řízení, administrativní procesy, ministerstvo má své lhůty. Tím dochází k neustálému prodlužování termínu ukončení provozu,“ vysvětlila místostarostka Vsetína Simona Hlaváčová.

Provozovatel restaurace Na Nové Pavel Halko se proti vyrozumění o vyhlášce odvolal. „Jedno zamítavé stanovisko už přišlo. Očekávám i druhé. V té chvíli mi zavolají a do půlnoci budu muset automaty vypnout,“ popsal Halko.

Přesný termín ukončení provozu herny nezná. Očekává, že hrát se přestane v září, nejpozději v říjnu. Provoz restaurace to ale podle něho neohrozí. „My jsme hlavně velká hospoda. Když zavřu hernu, půjde to dolů, ale přežijeme to. Horší to budou mít čistokrevné herny. Ty to můžou zabalit,“ uzavřel Halko.

Ilustrační foto
Kam za sportem ve Zlínském kraji