Zlínský deník zaznamenal návštěvu Miroslava Žbirky ve Zlínském kraji 15. října roku 2009. 

Sál zlínského Velkého kina se tehdy stal jednou ze zastávek akustického turné, na kterém svým fanouškům představil album Empatia. 

Žbirka zpíval i bavil a nenechal publikum vydechnout.

Na jevišti nebyl sám. Doprovod mu dělala jeho kapela Metro a přizval i Jana Ponocného. Pánské uskupení doplňovaly dvě mladé zpěvačky. Martha i Magdalena Šalamounová nazpívaly s československou stálicí duety.

„Víte, těch pecek mám v repertoáru tolik, že vám je musím zpívat ve zkrácených verzích,“ řekl tehdy s potutelným úsměvem a rázem předvedl, jak hudebně vypadají „tři v jednom“.

Zdroj: Youtube
Miro Žbirka
Životní milníky Mira Žbirky: Nadějný fotbalista i vysněné nahrávání v Abbey Road

Se zlínskou filharmonií

20. listopadu 2011 vystoupil ve Zlíně společně s Filharmonií Bohuslava Martinů v beznadějně vyprodaném velkém sále Kongresového centra. 

Sám Žbirka si kooperaci se zlínským orchestrem náramně pochvaloval.

„Spolupracovali jsme spolu už loni (2010) při koncertech v Brně a Ostravě, které byly organizovány na podporu Nadace Terezy Maxové. Od té doby jsem se na další setkání s Filharmonií Bohuslava Martinů opravdu těšil. Její hudebníci jsou totiž výborní,“ nešetřil zpěvák superlativy.

Zlínské publikum se tak díky speciálnímu koncertu dočkalo hitů Len s ňou, Jesenná láska nebo Čo bolí, to prebolí v orchestrálním aranžmá.

Zdroj: Youtube
Zpěvák a skladatel Miro Žbirka
Zemřel slovenský zpěvák a skladatel Miro Žbirka. Bylo mu 69 let

Hvězdou reprezentačních plesů

Reprezentační ples Města Kroměříže a Radia Kroměříž, který se konal 15. ledna 2016 vyvrcholil hodinovým vystoupením skvělého slovenského zpěváka a několikanásobného slavíka Mekyho Žbirky, které si diváci náramně užili.

Zdroj: Youtube
Čtvrtý ročník Reprezentačního plesu města Kroměříže a Rádia Kroměříž v Domě kultury
Kroměřížský městský ples uchvátil Meky Žbirka