Výstava nese název 80 let vsetínského hokeje a mapuje historii klubu od jeho založení až po současnost.

„Nápad na její uspořádání vznikl před dvěma lety. Tehdy jsme v Mramorovém sále zámku děkovali partnerům klubu za uplynulou sezonu. Interiér se nám moc líbil, stejně jako výstavy a expozice. Kontaktoval jsem proto kurátora Pavla Mašláně z Muzea regionu Valašsko, jemuž se nápad také líbil, a ihned jsme se pustili do práce,“ přiblížil předseda vsetínského hokejového klubu Libor Forch.

Řadu vzácných exponátů se podařilo získat od sběratelů a fanoušků.

„Návštěvníci si tak budou moci prohlédnout spoustu unikátních dobových fotografií, porovnat rozdíl mezi starou a současnou výstrojí hokejistů nebo zavzpomínat na slavnou extraligovou éru. Nebude to ale jen výstava artefaktů doby,“ nastínil kurátor výstavy Pavel Mašláň.

Muzeum plánuje také různé interaktivní a doprovodné akce. Jejich přesnou podobu si však prozatím ponechává pro sebe.

Výstava začíná v sobotu 14. září. Trenér a klubová legenda Vsetína Jiří Dopita na něm sice nebude, protože s týmem zajíždí k zápasu do Havířova, na výstavu se ale určitě chystá.

„Osmdesát let je úctyhodná doba a jen dokládá, jak velkou má hokej na Vsetíně tradici. Jako hráč jsem na Valašsku zažil krásné roky kariéry a angažmá si užívám i teď jako trenér. Máme své ambice a věřím, že budeme i nadále úspěšní a i v narozeninové sezoně budeme fanouškům přinášet radost,“ prohlásil Jiří Dopita.

Valašský krpál 2019
Valašský krpál rozhodl Michael Zeťak povedeným nástupem na začátku kopce