Novým starostou se po veřejném hlasování jednadvaceti v říjnových komunálních volbách zvolených zastupitelů stal podle očekávání Radim Holiš (ANO 2011). Jeho prvním zástupcem je Kristýna Kosová (Zdravý Rožnov). Druhým místostarostou se v úterý stal Jan Kučera (Nezávislí Rožnováci). A to přesto, že byli během zasedání na tyto posty navrženi nejdříve bývalá starostka Markéta Blinková (ODS) a místostarosta Václav Mikušek (KDU-ČSL).

Ustavující schůze rožnovských zastupitelů rovněž určila neuvolněné členy Rady města Rožnov.

Těmi se stali Lenka Střálková (ANO 2011), Petr Kopecký (Zdravý Rožnov), Martin Drápal (Nezávislí Rožnováci) a Petr Jelínek (STAN).

Výsledek voleb odpovídá rozložení sil, na němž se koaliční partneři dohodli ve smlouvě. Koalice má v zastupitelstvu většinu třinácti hlasů.

Chtějí lépe komunikovat

„Těšíme se na spolupráci v nových rolích," řekl Valašskému deníku nový rožnovský starosta Radim Holiš.

Mezi nejvýznamnější úkoly nového vedení Rožnova patří přeměna radnice v otevřený úřad lidem i zakázkám. „Zaměříme se na zlepšení komunikace s lidmi a transparentnost zakázek," poznamenal místostarosta Jan Kučera.

Podle něj se nové vedení radnice soustředí také na zpříjemnění prostředí v sídlištích a pokusí se hledat cesty, jak vyřešit kulturní centrum ve městě. 

„Chceme zjistit, jaké potřeby a požadavky i s výhledem do budoucna jsou. Pak se teprve budeme rozhodovat, zda nové kulturní centrum, co s kinem a podobně. Stejně jako v ostatních oblastech hodláme i tady pracovat koncepčně," vyjádřil se místostarosta Kučera.

S příchodem nového vedení města se mezi lidmi a zejména úředníky a dalšími zaměstnanci radnice hovoří o personálních změnách.

Jan Kučera v této souvislosti řekl, že nic takového nepřipravují. „Pravda ale je, že každému vedoucímu pracovníkovi jasně předestřeme, co od něj očekáváme a kdy budeme jeho práci hodnotit. Pak, pokud nebudou naše představy splněny, nelze personální změny vyloučit," dodal rožnovský místostarosta.

V jednadvacetičlenném rožnovském zastupitelstvu bude pracovat osm politických stran a hnutí ANO 2011 má 4 mandáty. Stejně jako Zdravý Rožnov.

Po třech mandátech získali Nezávislí Rožnováci a KDU-ČSL. Dva hlasy v zastupitelstvu pak mají Starostové a nezávislí, ODS a ČSSD.