Radní města na svém posledním zasedání schválili dodatek ke smlouvě, kterým se termín zbudování ostrůvku a přechodu na hlavní silnici I/35 prodlužuje. Důvodem je přečíslování parcelních čísel Ředitelstvím silnic a dálnic Zlínského kraje. „Měli jsme již stavební povolení i podepsanou smlouvu s dodavatelem stavby. Bohužel ze strany krajského ředitelství silnic a dálnic došlo k přečíslování parcel v této části silnice a vydané stavební povolení tak ztratilo platnost. Musíme požádat o nové povolení," vysvětlila starostka Rožnova Markéta Blinková.

Místostarosta města Václav Mikušek doplnil, že čísla parcel silničáři změnili při letní opravě mostu přes Veřmířovský potok. „Krajské ředitelství silnic a dálnic nám ale při všech jednáních vycházelo vstříc, tak věříme, že i vyřizování nového stavebního povolení bude bez komplikací," poznamenal Mikušek.

Zřízení přechodu pro chodce s ostrůvkem, vybudování odbočovacího pruhu do Bezručovy ulice a nového autobusového zálivu přijde městskou pokladnu zhruba na 1 milion korun. Při stavbě se na silnice objeví dočasné barevné značení. Podle starostky Rožnova Markéty Blinkové se dělníci dají do práce hned, jak to na jaře dovolí počasí.