Knihovnice zároveň samy také darovaly krev. „Všechny jsme šly darovat krev poprvé a je to pro nás nová, zajímavá zkušenost. Se Vsetínskou nemocnicí naše knihovna spolupracuje dlouhodobě a jsme moc rádi, že i touto cestou můžeme pomoci a být si vzájemně užiteční,“ komentovala ředitelka knihovny Helena Gajdušková.

ZŠ Integra, 1. třída, třídní učitelka Iva Mynářová, asistentka Vítězslava KlímováTomáš Fojtík, Sabina Holubcová, Matěj Hučík, Benjamin Kandra, Petr Koželuha, Jitka Hoželuhová, Vojtěch Křupala, Sebastián Lenčík, Lukáš Lučan, Veronika Macháčková, Filip Mach
Představujeme prvňáčky ze základních škol ve Vsetíně



Věří, že knihy přinesou lidem radost, potěšení a ukrátí chvíle při čekání. „S knížkami je čekárna pro dárce krve ještě útulnější. Věříme, že se dárcům knihobudka zalíbí a budou ji rádi využívat. Děkujeme knihovně za podporu dárcovství, do kterého se také knihovnice samy zapojily. Každá kapka krve je důležitá,“ poděkovala primářka hematologicko-transfuzního oddělení Vsetínské nemocnice Jana Pelková. Knihobudka je další službou, která dárcům ve Vsetíně zpříjemňuje čekání na odběr krve či krevní plazmy. Mohou využívat také wifi připojení, velkoplošnou obrazovku či kávový bar.

Po starém ubytovacím hostinci Na Vranči v Novém Hrozenkově už nezbyla ani památka. Dělníci stavbu byla zbourali, aby mohla začít příští rok rekonstrukce silnice.
Na Hostinec na Vranči už zbyly jen vzpomínky

Ve Vsetínské nemocnici se vloni uskutečnilo 2770 odběrů od dobrovolných dárců krve. Letos už počet také překročil dva tisíce. Novinkou jsou odběry krevní plazmy. Odběry krve se konají vždy ve středu, krevní plazmy v pondělí a v pátek. Zapotřebí je se vždy předem objednat na telefonním čísle 571 818 605.