Od počátku ledna bylo ve Vsetínské nemocnici aplikováno sedm tisíc očkovacích dávek.

„Další tři tisíce jsme rozvezli praktickým lékařům v celém okrese. Aktuálně každý pracovní den očkujeme v nemocnici přes dvě stě klientů a tento počet už ve stávajících prostorách není možné navýšit,“ uvedla ředitelka Vsetínské nemocnice Věra Prousková s tím, že centrum v nových prostorách bude mít až čtyřnásobnou kapacitu.

Jaro 2021 se probouzí také v Zoo Zlín. Z důvodu pandemie a nařízení vlády zeje areál prázdnotou. Významné příjmy ze vstupného chybí. Mluvčí Zoo Zlín Romana Bujáčková ukazuje rekordní návštěvnost v roce 2019.
VIDEO: Ve zlínské zoo snížili náklady o sto tisíc denně. Níž už to nejde

Dalším důvodem pro přemístění očkovacího místa je kapacita parkování.

„Návštěvníci očkovacího centra budou využívat rozsáhlé parkoviště u sousedního zimního stadionu, navíc budou k dispozici i vyznačená parkovací místa v ulici Na Lapači. Příjezd přímo ke vstupu do haly bude možný jen pro hendikepované osoby, “ sdělil provozní náměstek nemocnice Ladislav Kašpar.

Registrace k očkování se nemění, nadále je zajištěno prostřednictvím CENTRÁLNÍHO REGISTRAČNÍHO SYSTÉMU Ministerstva zdravotnictví ČR, odkaz je k dispozici i na webu Vsetínské nemocnice.

K očkování budou lidé přicházet v termínu, který jim rezervační systém určí. Potřebovat budou průkaz totožnosti (občanský průkaz, cestovní pas) a průkaz zdravotního pojištění.