Vsetín se umisťuje se svým webovým portálem na předních příčkách krajského kola už pět let. „Uspět v této soutěži pětkrát po sobě je milé, ale zároveň i zavazující. Úspěch je zřejmě výsledkem toho, že byl v minulosti zvolen vhodný systém, který nyní pouze upravujeme. Zároveň už ale začínáme pracovat na nové verzi a uvidíme, jak s ní budeme úspěšní," řekla starostka Vsetína Iveta Táborská.

Druhý byl Brumov

Druhé místo tentokrát obsadil Brumov-Bylnice. „V krajském kole jsme se umístili poprvé a vůbec jsme nečekali, že by to mohl být dvojitý úspěch," řekl potěšeně tajemník úřadu Kamil Sedlačík. „Je za ním spousta práce hlavně ve volném čase. „Zásluhu na tom mají především starosta Zdenek Blanař, kastelán a správce hradu Mirek Obadal a webmaster stránek Milan Vilímek," ocenil práci kolegů, kteří s ním na předávání cen dorazili. Třetí místo v kategorii patřilo Valašským Kloboukám.

Nejlepší webové stránky obce mají v Roštění. Za nimi skončilo Podhradí a na třetím místě Hostětín. „Oceňuji, že elektronická komunikace je na čím dál vyšší úrovni," nechal se slyšet hejtman Stanislav Mišák. „Udělat web uživatelsky přátelský není jednoduché, zvláště pro malé obce, které si třeba nemohou dovolit platit webmastera," dodal. Vítězem v kategorii nejlepší elektronická služba se stal Uherský Brod za svůj klikací rozpočet. Druhé místo získalo Uherské Hradiště za územní plán. Třetí místo v této kategorii bylo dělené. Kvůli stejnému počtu získaných bodů skončily shodně Brumov- -Bylnice s projektem Senioři a Košíky se svojí zjednodušenou verzí stránek nejen pro seniory.

V krajských kolech se hodnotí tzv. povinně zveřejňované informace, kvalita úřední desky podle správního řádu, rozsah zveřejněných dalších informací, názornost ovládání webu, užitečnost a nápaditost, přehlednost stránky, výtvarné zpracování a přístupnost i pro nevidomé. (buc)