Vsetínská nemocnice se vloni zapojila do projektu Nakrmte plastožrouta, jehož cílem je recyklovat plastový odpad, zároveň ale nabízí možnost získat peníze pro charitativní účel. „Na odděleních, v bufetu i lékárně nemocnice se objevily skleněné láhve s logem projektu, do kterých jsme postupně a trpělivě shromažďovali víčka od PET lahví," přiblížila mluvčí Vsetínské nemocnice Lenka Plačková.

Sbírali zdravotníci, pacienti i jejich příbuzní. „Zkontaktovali jsme se i s maminkou postiženého Petra, Sylvií Žlebkovou, která se do sběru víček pro pomoc svému synovi a jeho kamarádům ze speciální školy aktivně zapojila," doplnila Lenka Plačková.

Sesbíraná víčka si v úterý 17. března převzali v MŠ a ZŠ Vsetín, Turkmenská, která speciální školu zahrnuje. „Je to velká radost. S nápadem sběru víček přišli před časem sami rodiče našich žáků a už se nám tímto způsobem podařilo získat peníze pro děti a jejich aktivity," uvedla ředitelka školy Dagmar Šimková. Předání vršků bylo i symbolickým dárkem pro Petra Žlebka, který před několika dny oslavil patnáctiny.