Novinku nabídnou například ve Ski areálu Machůzky ve Velkých Karlovicích, kde mají jednu z nejdelších sjezdovek v regionu. Přesahuje jeden kilometr. „Pro nadcházející sezonu jsme si zajistili lepší zasněžování. Budeme mít rolbu se dvěma děly," prozradil provozovatel areálu Pavel Šulák s tím, že další podmínky pro lyžování se měnit nebudou.

Podobně jsou na tom také v lyžařském areálu ve Vranči v Novém Hrozenkově. „Nic měnit nebudeme, vše zůstane při starém," sdělil provozovatel Vojtěch Petřek z areálu ve Vranči, který lyžařům nabízí až osm upravených sjezdovek.

Sortiment služeb i ceny chtějí udržet na úrovni loňské sezony ve Ski areálu Búřov ve Valašské Bystřici. „V zásadě zůstává všechno stejné," potvrdil Emil Korduliak, provozovatel areálu, jenž nabízí trojici sjezdovek o celkové délce přesahující jedenáct set metrů.

Milovníci běžek nepřijdou ani o službu, kterou ve Ski areálu Búřov nabízejí jako jedni z mála na Valašsku. Je jí možnost bezplatného vyvezení na vleku na hřeben k pravidelně upravovaným běžeckým okruhům v okolí Valašské Bystřice či na Vsacký Cáb.

„To je taková zvláštnost, kterou coby podporu zimního běžeckého sportu chceme zachovat," ujistil Emil Korduliak.

Podle jeho slov je služba při vhodných sněhových podmínkách často využívaná. Převýšení, které běžkaři díky vleku nemusí absolvovat vlastními silami, činí asi 200 metrů.

Provoz vleku chtějí letos zajistit také v Lužné na Hornolidečsku. „Děláme všechno pro to, aby sjezdovka fungovala a jezdilo se," ujistil starosta obce Miroslav Papšík. Vloni se celoroční provoz lyžařského areálu zajistit nepodařilo. Na vině byl ale především nedostatek sněhu.

Vlek v Lužné provozuje tamní TJ Sokol. To se ale nejspíš už po nadcházející sezoně změní. „Záměr je takový, aby k prvnímu dubnu příštího roku převzala vlek obec," prozradil Miroslav Papšík.