„O této kampani jsem věděl dříve, ale naše škola se do ní zapojuje poprvé. Sympatizujeme s tou myšlenkou a rozhodnutí vyvěsit vlajku schválilo vedení školy jednomyslně,“ uvedl ředitel školy Michal Molek.

Dodal, že škola kromě toho zařadila na nejbližší dny pro žáky doprovodný program. Děti budou ve výtvarné výchově vyrábět různé výtvory, které budou vystaveny ve škole. Učitelé připravili pro žáky besedu k tomuto tématu a promítání filmu.

Mezi dvanácti obcemi a městy na Valašsku, které se ke kampani také připojí je i Krhová. Starostka Kateřina Halaštová potvrdila, že o tom rozhodla obecní rada.

Čtěte také: Řidič chtěl couvnout, místo toho vjel přímo pod vlak

„Chceme tak podpořit symboliku, kterou má znázorňovat. Nevybavuju si, jestli se Krhová zapojovala i za minulého vedení, ale co jsem ve funkci já, tedy od roku 2015, vlajku věšíme,“ řekla Halaštová.

O jeden hlas neschválilo letos vyvěšení tibetské vlajky na budově radnice rožnovské zastupitelstvo. Vlajka ale bude, podobně jako v předchozích letech, na budově Městské knihovny Rožnov. „Mrzí mne, že se město 10. března oficiálně nepřipojí k symbolickému protestu. Tibetská vlajka symbolizuje nesouhlas s násilným potlačováním práv a svobod národů a menšin na celém světě. Podobných projevů podpory se po invazi v roce 1968 dostalo i Československu. I takováto symbolická podpora má význam,“ uvedl předkladatel návrhu, rožnovský radní Petr Kopecký.

„Zastupitelstvo je nejvyšším orgánem města, který v tomto případě vyvěšení vlajky neschválil. To je potřeba respektovat a já rozhodnutí svých kolegů žádným způsobem nebudu rozporovat,“ uvedl starosta Rožnova Radim Holiš, přestože byl rozhodnutím zastupitelů očividně zaskočený.

Čtěte také: Do Síně slávy vstoupil Miloš Drobník