Jejich sběr na dobročinné účely již třetím rokem organizuje Místní skupina Českého červeného kříže v Huslenkách. Letos ve prospěch jedenáctileté Kláry Hospůdkové z Českého Těšína a tříleté Nikoly Bártlové z Rybí u Nového Jičína. „Sesbíraná víčka odveze a odkoupí od rodičů nemocných dívek specializovaná firma. Za každý kilogram dostanou pět až sedm korun," přiblížila za Český červený kříž Huslenky Jana Sklářová.

Prozradila, že mezi nejpilnější sběrače pro Kláru Hospůdkovou v letošním roce patřily děti ze Základní školy v Hovězí. „Během několika měsíců se jim podařilo nasbírat celkem sto dvacet kilogramů víček," pochválila Jana Sklářová s tím, že žáci ze 4. třídy navíce vyrobili pro Klárku velkou obálku, do které vložili své dopisy a básničku.

Do sběru plastových víček na dobročinné účely, který uspořádal Český červený kříž v Huslenkách, se zapojili školáci v Hovězí i Huslenkách.

Pro Nikolu Bartlovou sbírali víčka školáci a lidé z Huslenek, Vsetína a okolí. Také jim se podařilo nasbírat 120 kilogramů víček. „Naplněné pytle jsme odvezli rodičům obou holčiček. Touto cestou všichni přispěli, byť nepatrnou finanční částkou, na rehabilitační pobyt v lázních Klímkovicích," prozradila Jana Sklářová.

Dodala, že každý, kdo se do pomoci nemocným dívkám zapojil, si zaslouží poděkování. „Sbírka pro Klárku a Nikolku navíc stále pokračuje a je možné se připojit," vyzvala Jana Sklářová.