„Je navíc připraveno postupně navýšit jejich počet, kapacita je až tisíc očkovaných denně,“ upozornila mluvčí vsetínské nemocnice Lenka Plačková.

„V nemocnici počet očkovaných narůstal. Nebylo možné dodržovat rozestupy, také se nám zablokovávala parkoviště, bylo zapotřebí najít nový, větší prostor,“ vysvětlila ředitelka Vsetínské nemocnice Věra Prousková.

Halu Na Lapači vytipovala radnice, základním předpokladem byl dostatečný vnitřní prostor a parkovací kapacita v okolí.

S autovraky a dlouhodobě odstavenými auty se potýkají města i  vesnice.
Autovraky v ulicích? Jejich likvidace je běh na dlouhou trať

„Nárůst počtu očkovaných bude postupný. Museli jsme přijmout několik nových pracovníků, protože s očkováním je spojena poměrně rozsáhlá administrativa. Tento týden budeme očkovat 200 až 220 klientů denně, v příštím týdnu bychom se měli dostat na 350 očkovaných denně, v dalším na 500 a počátkem května pak až na šest až osm set,“ dodala ředitelka.

Lidé se občas mylně domnívají, že se očkuje na zimním stadionu. Hala se však nachází až za ním ve směru z města, je označena je jako Sportovní hala Na Lapači, adresa Na Lapači 247. K parkování je možné využít velkokapacitní parkoviště, příjezd k hale je jen pro handicapované. Parkování pro auta přivážející imobilní pacienty je pak u volejbalových kurtů.

„Očkujeme vakcínou Pfizer, Modernu jsme využili při výjezdech do domovů sociální péče. Vakcínu Astra Zeneca rozvážíme praktickým lékařům v regionu,“ dodala ředitelka nemocnice.

Víceúčelová sportovní hala ve Vsetíně se na přelomu března a dubna 2021 proměnila na velkokapacitní očkovací centrum. Koordinátor pro vznik centra Pavel Šupka.
Na palubovce sportovní haly ve Vsetíně vyrostly očkovací stany