Děje se tak kvůli plánovaným opravám vsetínského zámku, jehož reprezentativní prostory nebudou nyní na jeden rok k dispozici. Vedení města proto hledalo vhodnou náhradu a našlo ji na Maštaliskách.

„Tamní konferenční sál je velmi pěkný, s klenutými stropy. Pojme až devadesát lidí, je dobře ozvučený a technicky na obřady připravený," řekla o zdejší konferenční místnosti starostka Iveta Táborská. V dosahu jsou i parkovací místa pro auta svatebčanů.

Podle statistiky vsetínské matriky v roce 2013 ve Vsetíně uzavřeno manželství 114 párů. Nejvyšší počet sňatků se uskutečnil v obřadní síni radnice. Druhým nejoblíbenějším místem pak byl právě vsetínský zámek, kde se konalo třicet obřadů. Dalších patnáct svateb se uskutečnilo na jiných vhodných místech, dvacet pak před orgány církví.

Snoubenci, kteří by si chtěli říct Ano na Maštaliskách, mohou sál historické budovy využít vždy druhou sobotu v měsíci v době od 8 do 17 hodin. Ostatní soboty se pak ve stejných hodinách bude oddávat v obřadní síni městského úřadu na Svárově. Případné jiné místo pro konání sňatku je nutno dohodnout s pracovnicemi vsetínské matriky.