Stavba nového domova pro seniory vyjde na více než 35 milionů korun.
Šek převzal ředitel vsetínské Diakonie Dan Žárský na březnovém benefičním plese firmy.

„Se vsetínskou Diakonií spolupracujeme již dlouhou dobu. Řadí se k organizacím, jejichž práce si velmi vážíme a podporujeme je,“ uvedl generální ředitel firmy Austin Detonator Otta Grebeň. Jedním z důvodů, proč se projekt Diakonie rozhodli podpořit, je skutečnost, že si cení její schopnosti dotáhnout náročné investiční projekty do zdárného konce.

„Pokud navíc naším příspěvkem přispějeme k tomu, že i další možní dárci budou o své pomoci pro vznik nového domova pro seniory vážně uvažovat, budeme jenom rádi,“ doplnil Grebeň.

Areál a budovy Domova pro seniory Podlesí u Valašského Meziříčí
Areál domova v Podlesí je znovu na prodej

Stavební práce začnou v květnu letošního roku. Přestavba by měla trvat jeden rok. Celkové náklady jsou vyčíslené na 35,2 milionu korun. Z toho 24,5 milionu získala Diakonie z dotace Ministerstva práce a sociálních věcí. Zbytek financí získává přes firemní a individuální dárce.

Příspěvek firmy Austin je rekordní a vedení Diakonie si jej velmi váží, stejně tak jako finanční pomoci od dalších dárců.

„Firma Austin Detonator je jedním z našich nejvýznamnějších donátorů v regionu. Vzájemnou spoluprací se nám daří efektivně pomáhat konkrétním lidem na Valašsku,“ řekl ředitel vsetínské Diakonie Dan Žárský.

Výstavba nového domova je podle něj nezbytná.

„O ubytování v našem domově na Ohradě má zájem 121 žadatelů,“ sdělil Žárský. Aktuální počet lůžek ve všech vsetínských domovech pro seniory je jen třiadevadesát.

Slavnostní otevření a prohlídka nového Domova pro seniory ve Vsetíně, Jasence.
Domov na Jasence otevíral premiér Bohuslav Sobotka