Na slavnostní akt se přišly podívat desítky místních i přespolních. „Pozval mně sem brácha, tak tu trávím dovolenou. Sice pocházím ze Senice, ale bývám v Jeseníku," prozradil Jaroslav Matušinec.

Mnoho lidí se přišlo podívat i proto, že bylo pěkně. „Sice jsme přišli i na svěcení, ale hlavně jsme se chtěly projít," uvedla Marie Lišková ze Střelné, která přijela se svojí kamarádkou z Lysé pod Makytou.

Přítomní se k takzvanému Stříbrnému jezeru dostali většinou autem. Někteří však došli pěšky. „My jsme místní, tak to máme kousek. Známe to tady dobře, ale chtěli jsme se trochu projít," uvedla Jana Šeligová se svým manželem Jindřichem.

S nápadem postavit nad Senicí kapličku přišel místní podnikatel šedesátiletý Mirek Mikeska. „Rozhodl se ji umístit na svém pozemku. Na místě, kde se naši předkové schovávali před nájezdy Tatarů," prozradil starosta Pavel Novosád.

Jakožto vášnivý pracovník se dřevem a myslivec chtěl poděkovat svým dvěma patronům, svatému Hubertovi a svatému Josefovi. „Tímto způsobem jím chtěl poděkovat za vše dobré. Při práci mu pomáhalo velké množství lidí a různých odborníků," pokračoval Novosád.

Uvnitř kaple mohou lidé shlédnout dílo řezbáře Jana Brlicy. „To znázorňuje právě svatého Huberta. Za kapličkou je ještě socha svatého Josefa. Všechno je zpracované ze zdejších mohutných dubů," uvedl starosta.

Srubovou konstrukci stavby vytvořila skupina tesařů kolem Václava Šuty z místní části Francovy Lhoty zvané Bechov.

Do budoucna tam chtějí pořádat venkovní mše. „Náš farář Jan Surovczyk by rád tuto událost připomínal každý rok. Dnes tu světí a vede mši spolu se vsetínským děkanem Jiřím Rekem," řekl Pavel Novosád.

Kromě samotné kapličky světili faráři také svatý obraz, venkovní oltář, velký vyřezávaný kříž s Ježíšem, který je umístěný na zadní straně stavby a i dřevěné sochy.

Starosta dál uvedl, že by na místě mohlo vzniknout také místo pro posezení. „V zimě na zamrzlém jezeře hrají místní hokej, mohli by tak mít aspoň lavičky na přezutí," nastínil další plány Novosád.

K nové církevní stavbě chtějí ve vesnici vytvořit i několik turistických ukazatelů.

Kaplička by se mohla stát jednou z turistických zajímavostí obce. Její dostupnosti nahrává taky umístění na Hornolidečské magistrále. „Jednoduše se tam dostanou například cyklisti, kteří jedou z Francovy Lhoty například k Antariku na Bastru," doplnil starosta.