Ze začátku počasí na mysliveckém odpoledni přálo. Na guláš a další speciality mohli jedlíci přijít od čtrnácti hodin. Kdo zaváhal a přišel později, na guláš si vystál pořádnou frontu.

V teplém letním vzduchu byla cítit vůně guláše, ale to nebylo zdaleka vše, co v areálu mohli návštěvníci vyzkoušet.

„Nabízíme srnčí guláš, jelení steaky a kančí se zelím a knedlíkem. Na grilu bude kromě toho ještě živáňská ze tří druhů zvěřiny," prozradil Jan Brlica z Mysliveckého spolku Francova Lhota.

Na zvěřinové dobroty přicházeli návštěvníci průběžně. Někteří si s sebou přinesli nádoby a guláš si odnášeli domů. „Máme sto litrů guláše, ale jsme schopní ještě padesát litrů dovařit, kdyby pochybělo. Ale strach nemám, jídla je tu dost," svěřil se Jan Brlica.

Kdo bral sobotní odpoledne spíš sportovně, mohl si zastřílet ze vzduchovky. Terče stály vedle sebe hned dva. „První terč je pohyblivý, druhý je statický. Trefit se do pohyblivého cíle je těžší, to je pro zkušenější střelce," přiznal Brlica z mysliveckého spolku.

Na guláš přijeli kromě Lhoťanů také náhodní turisté. „Přijeli jsme na kolech. Byla to náhoda. Jeli jsme v podstatě za vůní guláše, takže se teď místo sportování cpeme. Ale guláš je výborný," vtipkoval Jan Polášek.

Nenudily se ani děti, pro které připravili myslivci dětský koutek. Ti nejmenší se zabavili ve skákacím hradu. Holčičky trávily čas malováním. S ručně malovaným tetováním neodcházely pouze děti. Trendu podlehli také někteří dospělí.

HORÁKOVÁ MICHAELA