„Já vlastně ani nevím, proč tam to hřiště je. Děti na něm nevídávám. Občas se tam scházejí na lavičkách výrostci, ale nechápu, koho na radnici napadlo, tam dám pískoviště a skluzavku. Ty peníze přišly vniveč," řekla Marta Černochová, která denně chodívá podél řeky venčit psa.

Nápad vybudovat v místě plochu na petanque lidi zaujal. „Nikdy jsem ho nehrál, takže určitě vyzkouším. Bude to lepší než nevyužívané hřiště. Chodím tady na procházky, a děti tady vídávám málokdy. Takže teď musím zjistit pravidla, a taky nevím, kde seženu koule," usmál se František Sova.

Podle referentky odboru komunálních služeb Elišky Matochové nechodí na hřiště děti, protože se tam scházejí vandalové.

„Rodiče se svými ratolestmi poslední dobou raději využívají moderní dětské hřiště ve Vodní ulici," řekla Matochová.

To, že výtržníci ničí herní prvky, stojí město nemalé peníze. „Proto se herní prvky demontují a přesunou na odpočinkovou plochu v Prostřední ulici," popsala referentka. Tím vznikne volná hrací plocha, na které si sportovní veřejnost může těšit na péntague.

Pétanque je francouzská společenská hra pro dvě jedno až tříčlenná družstva, která se snaží umístit koule co nejblíže k cíli, jež tvoří dřevěná kulička.

„Princip hry je velice jednoduchý, ale dokonalé zvládnutí techniky a taktiky vyžaduje pravidelný trénink. Předností tohoto sportu je to, že ho může hrát prakticky každý," vysvětlila mluvčí města Renata Votrubová.