Odpovědi na tyto a mnohé další otázky získají diváci speciální online přednášky nazvané Valmezem bezpečně s BESIPem, která se uskuteční ve středu 14. dubna od 15.00 hodin.

Odkaz na online přednášku, kterou připravila meziříčská Komise BESIP, naleznou zájemci v předstihu na webu města www.valmez.cz nebo na facebokové stránce Valašské Meziříčí.

„Ve spolupráci s krajským koordinátorem BESIP Zdeňkem Patíkem a policejním preventistou Vladislavem Malcharczikem chceme nejen obyvatele našeho města seznámit se zásadami bezpečné jízdy či pravidly chování při dopravních nehodách. Během přednášky se také seznámí s novinkami v dopravním značení nebo s nezbytností používání bezpečnostních pásů, autosedaček a také reflexních prvků pro větší viditelnost chodců,“ nastínila obsah přednášky místostarostka Zdislava Odstrčilová.

Podle krajského koordinátora BESIP Zdeňka Patíka je nezbytné řidičům, chodcům i cyklistům zásady správného chování na komunikacích připomínat.

„I to bude jedna z náplní přednášky Valmezem bezpečně s BESIPem, která se uskuteční tentokrát netradičně online formou,“ řekl Patík.