Zájemci si mohou zalyžovat například ve ski areálu U Sachovy studánky na Horní Bečvě. „Na sjezdovkách máme od čtyřiceti do sta centimetrů sněhu. Navíc nám tu od rána sněží čerstvý sníh, takže podmínky jsou ideální," uvedl včera provozovatel ski areálu Antonín Tovaryš.

Otevřeno zde mají každý den od devíti do šestnácti hodin. „V provozu jsou všechny sjezdovky. Nabízíme také večerní lyžování," řekl Tovaryš.

Pro návštěvníky areálu je k dispozici také skibus, který je vyveze z centrálního parkoviště zdarma. Zdejší lyžařská škola navíc nabízí lekce snowboardingu.

Ceny jsou proti vánocům nižší

Vhodné podmínky mají také v lyžařském areálu Rališka. „Od druhého ledna máme v provozu sedačkovou lanovku a malý vlek. Na sjezdovkách máme dostatek sněhu od dvaceti do sta centimetrů," prozradil uvedl provozovatel areálu Josef Vaníček.

Otevřeno mají každý den od devíti hodin ráno. V nabídce služeb je také večerní lyžování.

„Ceny jsou oproti vánočním svátkům sníženy," dodal Vaníček.

Jezdí se také na sjezdovkách ve ski areálu Búřov. „Aktuálně u nás máme padesát centimetrů technického sněhu. Všechny vleky jsou v provozu," prozradil provozovatel areálu Emil Korduliak.

Otevřeno je na Búřově každý den. Od 3. do 15. ledna však zahájení denního provozu provozovatelé posunuli až na dvanáctou hodinu.

V případě příznivých sněhových podmínek si lyžování brzy užijí také běžkaři. „Všechno záleží na tom jestli ještě přisněží. Zrovna tu máme do deseti centimetrů sněhu," řekl Igor Levč ze Vsackého Cábu.