Omluvam sa převelice moc, lebo čas je drahy a urodička papriček sa musí rychle zužitkovať, aby nechytily jakusik sprostu pliseň. Tož sa dame do teho. Jake srani, mila pani, jak by pravil stařiček, ideme na to !

Jako prve jidelko sa naučime naducane papričky a přiště bude fajnova omačurka z jablek rajčatkovych, nééé tych normalnich, šak nejsu prasisko a nebudu vařit omačku z jablek, aby zme sa z teho všeci podělali.

Inškredyjencyje

Podle množstvi stravničku nazbirame papryčku, u pana masařa si nechame namleť plecko, šak bohatě stači to levnější, a mažeme rychle dom, lebo masenko podleha v horku rychlej zkaze. Papryčiska očistime a odložime do boku. Včilkaj sa vrhneme na masenko. V mise si rozmicham vajca, kořeničko podle chuti, nastruham plesnivy aji neplesnivy syr, nahažu to všecko na jednu hromadku do misy a zamišam řadně a eště jednuc řadně.

Cerečky, možna sa divite, že sem tam nenasral česnek ani cibulisku.

Přiznavam sa bez mučeníčka, že vybiram kořeni, v kerem je to posušene, lebo mam tak jaksik zvjětčene plyny, dyž je papkam v jidelku. Takže esli mate rady plyny a česnek z cibulu, smjele do toho, ať mame hotovo.

Hotovu směsku nacpeme do paprik a pjekňučko je naducame, nasereme do pekačku a podlejeme voděnku, v trubě pečeme do upečení.

Cerečky, já osobně papričiska obracam, a dyž voniju na celu dědinu, vim, že su hotove. Syr sa vam tam převelice krasně rozleži a rozteče, to je panečku sama chuť.

Papričiska podavame enem tak, lebo omačku si uvařime zase přiště, až sa přesunu na rajčatové plantažiska.

Jinak možete podavať aji ze zemačkovu kašu lebo enem tak z chlebičkem.

Dobru chuť vam přeje vaš plantažnik Jarinek!