Tož vas nebudu, vy moje kuchařinky, napinať a prozradim vam, že sa na pokračovaničko budeme navzajem draždiť a naše chuťové buňky sa z teho doopravdicky poseru, lebo si uvařime cele jidelko. Nemusite sa bať, všecko je převelice jednoduché. Dneska začneme knedlikama ze zemačku, přiště bude prave a nefalšovane valašske zeličko a další přiště bude prava a nefalšovana pečinka. Mňam, to bude cosik. Tož, cerečky, z chutí do teho a pul je hotovo!

Inškredyjencyje :

Na zahradce vykopneme nekolik zemačku a utikame pomalunko do kuchyňky. Předpokladam, že muku mate všecky doma, a esli ne, tož na chvilenku počkam a vy si zatym zaběhnite do konzuma pro pytliček hrube muky. Ja mezytym uvařim pět zemačku do měkučka a sedum zemačku enem tak oškrabnu a přichystam na struhaničko.

Tož, mile cerečky, ideme na to. Uvařene zemačky nechame vychladnuť a nastruhame do misy, syrove zemačky nemusime nechať vychladnuť a nastruhame je hbitě k tym uvařenym, lebo možete struhať klidně naopak.

Eště bych rad dodal, že toten receptik je tak srandovně jednoduchý, že sa od samej radosti a jednoduchosti podělate.

Zemačky pjekňučko promichame v mise a přidame k nim hrubu muku, asi tak šest hrstiček. Esli je těsto řidke jak sračka, tož přidame hrstiček vic, lebo každy mame tu svoju ručku jinač veliku. Tož, cérečky, sračku nebrať a přisypať smělučko muku.

Mišame a mišame, až sa nam všecky inškredyjencyje krasňučko pospojuju. A pozor, na kamnech nam už bubla voděnka a my si vytvarujeme knedličky velke jako jablička a pohazujeme je ležerně do hrnca z vodu. Pozor, ať sa neopařite tajak ja.

Zhruba po pul hodince su ti krasavečci uvařeni a my je tahame z voděnky ven, vidličkama jemňučko roztrhneme, prosim néé vejpůl, ale enem tak, aby para vyšla ven a podavame.

Omastime škvarečkovanym sadelkem, a esli mate kysele zeličko v sudečku, tož přikusujte, aby zte si doplnily všecky vitaminy do tělička.

Dyž knedličky rozkrojite, zjistite, že su do filajova od syrovych zemačku. Neleknite sa, lebo vypaduju tak nejak jedovatě, ale přisaham na prazdny taleřeček, že su prudce, ale opravdu prudce jedle.

Dobru chuť a vesele zaživaničko vam přeje vaš šefkuchař Jarinek !