Dneska vam eště předvedu, jak si vaš Jarinek uchovava vitaminky na zimu a konzervuje zeleninku, a v poslednim receptiku vas naučim cosik nezdraveho, ale chutneho.

Tož jak řikam, s chuťu do teho a pul je hotovo!

Inškredyjencyje

Pozbirame všecku možnu zeleninku, kera vam eště na zahonkach zbyla, a pořadně ju umyjeme.

Ja osobně zbiřu všecko, rajčata, oharky, cuketku, papryčiska, cibulku, ba aji česnek.

Dyž to mame poctivje umyte, tož zeleninku pokrajame na kusky tak, jak zte zvyknute. Kdo chce, može klidně rajčatka enem přepuliť, stejně tak česnek lebo cibulku.

Nachystam si kuzelny lekvar a to tak, že do kastrola naleju vařici vodu a rozmišu tam připravek na připravu zeleninky. Zeleninku nacpu do sklenek a zaleju odvarkem. Pořadně zavřu a dam eště do truby rači sterilizovať, lebo jistota je jistota.

V zimě sa zeleninka hodi ke klobaskam aji ke slibovičce, aby zme ty vitaminky doplnili tak nejak najednuc.

Přijemne zavařovaničko vam přeje sterilní Jarinek.