Na předchozí díly seriálu se můžete podívat ZDE

Urodila sa zeleninka, urodilo sa ovoce a urodily sa aji vajica od našich kuřiček.

Tož co včilkaj z takyma přebytkama. Sara, ta potfora jedna, odmitla prodavať naše bijo vyrobečky na trhu. Šak samotnému sa mi tam též nechce a stařenka by všecko porozdavala. Tož nezbylo nic inačiho než sa pustit do experymentičku.

Inškredyjencyje

Receptíček jednoduchy jak sviňa. Ani začínající kuchařinky sa nemusi strachovať, že by ho snaď nezvladly. Budeme potřebovať čerstvučke vajica z kurnička lebo Konzuma. Potem nejaké to kořeničko. Já osobně davam čubricu, može byť aji bazalka lebo provensalské kořeničko. Dalej kus praveho a řadně natvrdleho syra, kušček šumky od kostečky a trošku sadelka. Na jednu akurátní panvičku sa vam vejdou štyry vajca, což je porca, kera zasyti aji teho najvětčiho hladovečka.

Na panvičku prdnu trošku sadelka a necham pozvolna rozpustiť. Potem tam ležerně nahažu šumku. Možete přidať aji cibulku a papričku s česnečkem, samozřejmě česnek može byť na sračku. Lebo taky nemusi a vy si ho, mile robečky, pokrajate na platečky.
Včilkaj rozbijete čtyry vajca na panvičku. Nastruhate si větči množství syra a vydatně posypete vajca. Na teho syra nahazujte kořeničko, kere mate rada. Přikryjeme poklicu a pomalunko dusime a dusime. Až sa syr rozpusti a vajca budou krasně přitvrdle, tož je hotove. Opatrně přendame na veliky taleřek a možete začať hodovať. Přikusujeme rychlokvašky lebo salatek s chlebičkem. Vajca diky kořeničku a syru chutnaju jak pica.

Dobru chuť vam,cerečky, přeje vaš picovničkovy Jarinek!