Ovoce, zeleninka a včilkaj aji ty hřibečky, až mi srdíčko poskakuje od radosti. Hubisku mam celu roztaženu od tych dobrotek a hlavně, cerečky, sem sa rozhodl, že moje receptiky budu převelice jednoduche, ale chutne!

Tož ideme na to, usmažime si pravačky, možu byť aji levačky, na sadličku ze slaninku a z vajicama.

Inškredyjencyje:

V březovem lesičku nasbirame pravačky, levačky, kozačky lebo cosik jinačí. Tym jinačím myslim samozřejmě hřibečky a cerečky, prosim vas pjekně, hřibečky zbirejte enem jedle. Vim, že my chlapiska zme občas otravni jak ten hmyz, ale přece enem myslite na to, jak zte ty svoje ogarky milovaly, a proto esli mate škubaničko a chcete temu vašemu osmažit muchomurku, tož od teho davam ručiska pryč.

Takže pozbirame enem jedle hřibečky, rozpalime si sadličko na panvičce a pokrajame slaninku na hrubči lebo na jemnější kusky tak, jak mate rady. Hřibečky si nakrajame taky podle chuti a cibulenku jakbysmet. Esli milujete jakesik to čertovske kořeničko, tož s chuti do teho, ať je hotovo, kořeňte podle chuti.

Sadličko aji slaninka s cibulenku už sa nam krasně škvařiju. Nahažeme na panvicu pravačky, podusime, a dyž to mame všecko mjekunke, tož rozbijeme do misy vajica podle počtu hladovych krčku. Ja nahažu třinacť vajec a posolim je mořsku solu, lebo dbam na zdravu vyživu. Všecko pjekňučko pomišakuju a eště si odbjehnu na zahradku pro pažitku a nať od česneku, ať to ma ten spravny šmak.

Serviruju z čerstvě upečenym chlebičkem a přikusuju okurčičky aji feferonky podle chuti.

Dobru chuť vam přeje vaš hřibečkovy Jarinek!

P.S. Esli zte podlehly pokušeničku a přece enem zte temu svojemu ogarkovi usmažily cosik jedovate, tož nezufajte a rychle ho pročistěte demižonkem ze slibovičku, ta spali všecko, aji ty jedovate hřibečky!