Nic sa nebojte, Jarinek všecko objasni a receptiček pohodí.

Enem bych rad prohlasil všeckym robenkam aji cerenkam: Esli mate slabe zaživaničko a vadi vam luščeninky, tož rači nečtěte dalej, ať mňa potom vaši ogarci nezažaluju za unikaní jedovatych plynu ve vašich utulnych domečkach.

Inškredyjencyje:

Z komurky si přineste hrach, prave maselko od našich kraviček, taky nejake kořeničko a to bude (podle vašej chuti) pepřik lebo skořica. Pro rozmlsane jazyčky možeme dať pepřik z vyškvařenu slaninku a ty, kere su na sladke, budu sypať škořicu na kašu.
Cérenky, hrašek musíme namočit do voděnky a nechat stať v teple celych 24 hodinek, aby žebračisko jedno suche nabobtnalo. Po tem nabotnaničku vylejeme trochu voděnky tak, aby hrašek byl do pulky ponořeny ve voděnce a druha pulečka aby na nas vykukovala z hrnečka.

Všecko nechame zas do dalšiho dňa. Takže, cerečky, dozajista zte pochopily, proč vam semkaj hažu receptik už v pátek. Bobtnani hrašku nam zabere dva dny. Dyž sa další deň podivate na hrašek, tož si všimnite, že na něm rostu malé zelene klíčky. Tak to je ta spravna doba a my ideme do finale.

Na obrovitanské panvičce si roztopime maselko, asi tak jednu velku lžicu, a hrašek mirně opekame. Podle vlastnej chuti osolime, opepřime a možeme tež vyškvařiť slaninku.

Pro vegetaryjanky je to bez slaninky a pučalku si posypu skořicu s troškou cukra.

Milé cerenky a robenky, přeju vam dobru chuť a věřim, že vaše zaživaníčko neutrpi žadnu ujmu.