Obyvatelé města, ale i mnozí řidiči, se k informacím, které zazněly z meziříčské radnice a z Ředitelství silnic a dálnic, vyjadřují zdrženlivě. „Těch slibů již bylo tolik. Termíny se neustále posouvají dozadu. Je to už únavné. Snad se ale dočkáme. Město potřebuje dopravní situaci urychleně řešit," míní Meziříčan Jaromír Holub.

Řidiči jsou ve výrazech k problému průjezdnosti městem ještě ostřejší. „Projíždím městem každý den i několikrát. Rozvážím zboží. Sedět za volantem zvláště v době dopravních špiček je dost kruté. Trvá to všechno moc dlouho," postěžoval si zase Zdeněk Gargulák ze Vsetína.

Nové vedení radnice si je složitostí situace kolem dopravní obslužnosti města vědomo. I proto před několika dny vyvolalo jednání s představiteli Ředitelství silnic a dálnic ČR.

„Největší pozornost jsme věnovali obchvatu. Projednali jsme ale také současnou situaci kolem dokončení Palačovské spojky a okružní křižovatky u kostela svatého Jakuba v Krásně," přiblížil obsah jednání se silničáři starosta Valašského Meziříčí Robert Stržínek (ANO).

Právě kruháč v centru města dozná zásadních změn. Dojde k jeho celkovému rozšíření. Tím se prý zvýší průjezdnost.

„Vzniknou tu dva jízdní pruhy a další technická řešení, která průjezd uvedeným místem usnadní," dodal starosta města.

Optimisticky hodnotí současný stav prací na zkvalitnění valašskomeziříčské dopravní obslužnosti rovněž ředitel zlínského pracoviště Ředitelství silnic a dálnic ČR Karel Chudárek.

Za nejdůležitější označuje fakt, že v souvislosti s obchvatem se už čeká jen na kladné vyjádření Centrální komice Ministerstva doprava ČR.

„Rozhodnutí komise očekáváme v březnu. Na základě výsledků dosavadních jednání jsem optimista. Věřím v kladné rozhodnutí," vyjádřil se Valašskému deníku Karel Chudárek.

Harmonogram hlavních dopravních staveb ve Valašském Meziříčí2015 – pokračování stavby silnice Valašské Meziříčí – Lešná III. etapou.
2016 – zahájení modernizace okružní křižovatky u kostela sv. Jakuba v Krásně. Dokončení v roce 2017.
2018 – zahájení stavby Palačovské spojky. Dokončení v roce 2021.
2020 – zahájení stavby silničního obchvatu města Valašské Meziříčí. Dokončení v roce 2024.
? – stavba okružní křižovatky u vlakového nádraží a sousedního nákupního centra. Souvisí s přípravou výstavby dopravního terminálu v areálu Křižanovy pily.