Největší výstava svého druhu ve Zlínském kraji se vrátila na tamní zimní stadion po třech letech. Své místo tady budou mít také motocykly, skútry a čtyřkolky.

Kromě prohlídky aut se návštěvníci mohou těšit na pestrý a zajímavý doprovodný program. „Hostem bude zpěvačka Olga Lounová," přiblížila Simona Bartoníková z pořádající agentury Sirius.

Část výstavních prostor zaujme nářadí a zahradní technika. Vlastní stánky budou mít na autosalonu hostitelské město a policie, která představí zásahová vozidla, včetně Volkswagenu Passat vybaveného radarem a motocyklu Yamaha.

„Účast obohatí sbírkou modelů policejních aut a laserovou střelnicí, kterou si návštěvníci budou moci vyzkoušet," řekla Bartoníková.

Osvětová část programu Policie ČR a Besip se zaměří zejména na bezpečnost chodců a cyklistů. Chybět nebude ani poradenství v oboru pojištění motorových vozidel.

Vítěz odjede domů na skútru

Převažovat ale bude zábava pro celou rodinu. Na pódiu se bude střídat několik tanečních skupin a soubor historického šermu Valmont, pro děti budou připraveny hry na playstationech, kolotoče a jiné atrakce.

U příležitosti Valašského autosalonu pořadatelé vyhlásili dětskou výtvarnou soutěž s tématy Auto mých snů a Design auto budoucnosti. Z nejzdařilejších prací vznikne výstava, kterou si budou moci prohlédnout i návštěvníci zimního stadionu.

„Tradičním vrcholem výstavy bude finále Velké hry. Vítěz odsud na závěr Valašského autosalonu odjede na zbrusu novém skútru," poznamenal mluvčí Valašského autosalonu Josef Beneš.

Valašský autosalon bude po všechny tři dny otevřen od deseti dopoledne do pěti hodin odpoledne. Vstupné je třicet korun. (bur)