Návštěvníky neodradila ani silná bouřka, ani vydatný déšť. Hudební vystoupení si užívali na lavičkách v pláštěnkách nebo pod deštníkem.

„Na špatné počasí jsme za ta léta už zvyklí a myslím si, že po tak dlouhém období sucha přivítají déšť také návštěvníci," naznačila pořadatelka festivalu Lenka Vičarová.

Opravdu. Ani burácející hromy nepřehlušily energické vystoupení české zpěvačky Petry Janů, která si s sebou do rožnovského Skanzenu přizvala skupinu Amsterodam.

„Snažíme se, aby program festivalu byl vždy co nejpestřejší, proto také na jednom pódiu vystoupí Petra Janů a Horkýže Slíže. Na své si prostě přijdou všichni festivaloví nadšenci," myslí si Lenka Vičarová. Už v předprodeji udali organizátoři sedm set vstupenek.

Atmosféra voněla deštěm

Na festival dorazili opravdoví fajnšmekři. Lidé kolem si déšť užívali a snažili se brát ztížené podmínky s nadsázkou.

„Koncert tak skvělé zpěvačky jako je Petra Janů mi nemůžou zkazit ani kroupy. Hodně jsem se těšila, až jí uslyším zpívat na živo a dokonce se mi podařilo získat i její autogram, takže mám dnes splněno. těším se ale i na Blue Effect nebo na skvělé muzikanty z Horní dolní," prozradila pětačtyřicetiletá Andrea Plesníková z Rožnova pod Radhoštěm.

Na pódiu bylo vidět, že koncert a tak dlouho vytoužený déšť si užívala samotná Petra Janů s kapelou. „Posluchači byli skvělí, i když počasí moc nepřeje. prostředí Valašského muzea v přírodě je velmi krásné," svěřila se zpěvačka.

Kromě známé české zpěvačky se na pódiu představila také kapela Blue Effect s legedárním Radimem Hladíkem. Domácí publikum ocenilo Valachy jak poleno ze skupiny Z horní dolní a dál na jih. Multižánrový festival doplnili kontroverzní muzikanti ze Slovenska.