Repliky kostýmů tvoří stěžejní část výstavy. Perlou expozice je podle Adély Beranové z Muzejního a galerijního centra oděv francouzského krále Františka I. (1494 – 1547) vytvořený podle portrétu namalovaného Jeanem Clouetem. Též je možno spatřit oděvy italské šlechty či burgundské urozené dámy. „Další vystavené oděvy návštěvníkům ukazují velký rozdíl mezi hávem šlechty a jejich poddaných, tedy měšťanů a prostého lidu," upozornila Adéla Beranová.

Součástí výstavy jsou též oděvy švýcarského žoldnéře a jeho ženského doprovodu ve vojenském táboře. Kromě kostýmů návštěvníci uvidí také dobové doplňky, tedy šperky a obuv. Z informačních panelů získají potřebné vědomosti o středověké módě.

Autoři výstavy Martin a Martina Hřibovi se tvorbě historických kostýmů a oděvů věnují od roku 1999. Studují dostupné archeologické, obrazové i literární prameny a poznatky následně využívají při rekonstrukci dobových oděvů.

S jejich tvorbou je možné se setkat v muzeích v Praze, Brně, Uherském Brodě, Zlíně, Karlových Varech či maďarském Egeru. Dále také na hradech Buchlov, Orava na Slovensku a Toszek v Polsku. Výstava nazvaná Co na sebe aneb pohled do historie odívání potrvá v Muzejním a galerijním centru ve Valašském Meziříčí do 10. ledna 2016.