Freezing - nikoli moderní, ale zastaralé anglické slovíčko označují v překladu ,,mrazivý". V případě lidského freezingu se jedná o doslova zmrazení lidí na několik minut v poloze, jaké se právě nacházejí.

Vtip této extravagantní akce spočívá v tom, že organizovaná parta lidí zrmzne na několik minut uprostřed rušného centra. Šokovaní kolemjdoucí tak vůbec netuší, co se to vlastně děje.

Pořadatelem uherskohradišťského freezingu je osmnáctiletý student průmyslové školy Roman Vaněk a jeho dva kumpáni Martina Šrámková a Tomáš Králík. „Myšlenka na freezing se u nás zrodila, když jsme viděli zahraniční video na internetu a řekli jsme si, že by nemusel být špatný nápad uskutečnit něco podobného v Uherském Hradišti. Bláznivě rozptýlit nejen kamarády, a tak jsme se pustili do práce,“popsal začátky Roman Vaněk.

Kompletní pozvánky trojlístek organizátorů rozeslal na internetové sociální síti Facebook. Svou účast na akci už potvrdilo neuvěřitelných 470 lidí, možné však je, že by v tescu mohla zmrznout až tisícovka recesistů.

,,Podobnou akci jsem ještě nikdy nepořádal, ale pokud bude úspěšná a bude se lidem líbit, rozhodně neváhám pokračovat v dalších,“ uvedl Vaněk. Zmrzlé postavy budou k vidění už dnes od 18 hodin v Tescu v Uherském Hradišti. Pokud jste stejně blázniví a máte smysl pro humor a dobrodružství, pořadetelé vás mezi ledově zamrzlými postavami jistě rádi uvidí.

Kateřina Mikulová