Rožnov bude již tradičně jednou ze zastávek koncertní série Sletu bubeníků, který se letos koná již pojedenácté. Diváci se mohou těšit na řadu skvělých hudebníků. Přijedou David Koller, Pavel Fajt, Miloš Vacík, Ephraim Goldin, Tomáš Reindl či Pavel Koudelka.

Bubenický festival každoročně nabízí prolínání všech možných hudebních směrů, etnických vlivů a inspirací. „Klidně spojíme techno s vážnou hudbou, industriál s Afrikou, Kubu s polkou a fotbalové rytmy s jazzrockem," přiblížil jeden z duchovních otců akce Pavel Fajt.

Každoročně tak vznikají nové skladby, které pak hráči živě předvedou na koncertech. „Mám radost, když se lidi na koncertu dostanou do tranzu," doplnil David Koller.

Také letošní slet je zaměřený na setkání několika hudebních oblastí. Základ tvoří hráči na klasické západní bicí nástroje používané v rockové i ethno hudbě, bubeníci Koller, Fajt a Koudelka. Ty podpoří latinsko-americká rytmika Miloše Vacíka a africký styl Ephraima Goldina. Arabské bubny a indické hudební nástroje, především tabla, bude obhospodařovat Tomáš Reindl.

Celkem se na pódiu rozezní až dvě tuny nástrojů, tedy bicích souprav, činelů, etnických bubnů, gongů, barelů a elektroniky. Letos ale přibudou i melodické nástroje kytara a hlas. Obojí zajistí kytarista Zdeněk Bína, který po rozpadu skupiny –123minut vystupuje sólově.

Slet bubeníků začíná v rožnovském Společenském domě v neděli v 18 hodin. Doprovodnou akcí bude rovněž v neděli interaktivní výstava bicích nástrojů Roland. Součástí expozice budou cvičné nástroje, ruční perkuse nebo bicí samplery. Přístupná bude od 14 hodin v prvním patře budovy.