Pracovníci radnice předpokládají, že dělníci začnou s opravou v létě. Do konce roku pak má být sportoviště hotové. Záležet ale bude na získání dotace z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Má zaplatit 7,8 milionu korun z celkových nákladů na úpravy areálu.

Projekt rekonstrukce hřiště, které sousedí se Základní školou Pod Skalkou, se začal připravovat už v roce 2008. „Vycházeli jsme z něj i nyní při přípravě podkladů pro podání žádosti o dotaci. Doznal ale určitých změn," řekl vedoucí odboru rozvoje rožnovské radnice Ivo Marcin.

Městské sportoviště nabídne sportovcům především dlouhodobě chybějící atletický ovál s umělým povrchem a čtyřmi drahami.

„Takový není v celém mikroregionu a město o něj usiluje dlouhodobě," poznamenal Marcin.

(pro zvětšení klikni na obrázek)

Sportoviště v Letenské ulici poskytne komfortní prostor atletům, příznivcům míčových her a také zájemcům o jízdu na kolečkových bruslích.

Sportoviště v Letenské ulici poskytne komfortní prostor atletům, příznivcům míčových her a také zájemcům o jízdu na kolečkových bruslích. Foto: archiv MěÚ Rožnov pod Radhoštěm

Ve vnitřní dráze oválu bude zpevněný povrch pro in-line bruslaře a zpevněná plocha pro výuku jízdy na kolečkových bruslích. Nebude chybět prostor pro skok daleký, vrh koulí a kriketem a také hřiště pro malou kopanou, házenou, tenis, volejbal, či basketbal.

Všechna sportoviště budou mít tartanový povrch. Od původně zamýšlené umělé trávy nakonec v Rožnově upustili. Zvolený povrch se totiž lépe udržuje. Tartanu, který je nepropustný a omyvatelný, nahrávají také negativní zkušenosti z minulých let, kdy se při velkých deštích na hřiště dostala voda z Dolnopaseckého potoka.

Sportovní areál bude provozovat město Rožnov.

„Hřiště bude oplocené, bude zde platit provozní řád a pevná provozní doba. Na jejich dodržování dohlédne městská policie," upozornil Ivo Marcin.

Kvůli schválení žádosti o dotaci se rožnovští zastupitelé sešli na konci ledna. Nyní radnice čeká na vyjádření ministerstva.

„Reagovali jsme na vyhlášení výzvy k předkládání projektů do programu Státní podpora sportu pro rok 2016," vysvětlil starosta Rožnova Radim Holiš. Dodal, že vyhlášení výzvy se objevilo v období mezi dvěma plánovanými termíny jednání zastupitelstva. Jeho členové se tak museli sejít mimořádně.