Společně s nimi odchází ze zastupitelstva a rady obce také Petr Ševčík. Na uvolněná místa podle platných zákonů nastoupí někteří z náhradníků z kandidátní listiny Sdružení nezávislých kandidátů – Krhovjané I., za které byli všichni tři odstupující zvoleni.

Do nejbližšího zasedání obměněného zastupitelstva, které se uskuteční ve čtvrtek 14. května, a na kterém se budou volit nové orgány obce, byl výkonem pravomocí starosty pověřený zastupitel Petr Vrečka.

Obyvatele Krhové, která je samostatnou obcí teprve od 1. ledna 2013, krok vedení vesnice překvapil. „Je to škoda. Od počátku udělali obrovský kus práce. Dali tomu duši. Lidé byli nadšení," řekl na adresu starostky a místostarosty Vítězslav Kotas z Krhové. Řada dalších lidí vyjádřila odcházejícímu vedení podporu na sociálních sítích.

Podle Kotase tvořili Sylva Kristková a Alois Bayer sehranou dvojici. „Kromě jiného se za jejich působení úplně obnovil spolkový život v obci. Na tom mají obrovskou zásluhu," zdůraznil Vítězslav Kotas.

Myslí si, že vedení vesnice nemělo odstoupit tak narychlo. „I když, jak řekli, necítí důvěru, měli o tom na zastupitelstvu alespoň diskutovat. Lidé se shodují, že to možná bylo unáhlené rozhodnutí. Cítíme, že se něco nezdravého děje," doplnil Krhovjan.

Starostka Sylva Kristková a místostarosta Alois Bayer vydali společné prohlášení, v němž uvádí, že se k rezignaci odhodlali po jejím „důkladném a naprosto racionálním zvážení". Důvodů je podle nich mnoho. Některé zásadní.

„Od posledního zasedání zastupitelstva v nás stále zůstává pocit ztráty podpory u většiny zastupitelů," uvedli společně Kristková a Bayer.

Podle nich čeká Krhovou mnoho zásadních a těžkých rozhodnutí. „Představíme-li si, že o nich zastupitelé opět rozhodnou odložením nebo přesunutím nepopulárního rozhodnutí před jasným stanoviskem, nemáme chuť jít s takovouto podporou do další práce," shodli se starostka s místostarostou.

Z jejich sdělení vyplynula nespokojenost s politikařením, které se začalo vkrádat do práce zastupitelstva. „Věděli jsme, že politikaření nastane. Snažili jsme se po volbách některým politickým tahům čelit, avšak po necelém půl roce musíme upřímně konstatovat, že nám to opravdu nestojí za to," uvedli Sylva Kristková a Alois Bayer.

Petr Ševčík, který rovněž opouští radu i zastupitelstvo Krhové, podle vlastního vyjádření žádný hlavní a jediný důvod k odchodu nemá.

„Existuje ale tisíc drobných důvodů, které když se dají dohromady, tak vznikne tento výsledek. Byl bych ale velmi nerad, kdyby mé odstoupení bylo vykládáno tak, že utíkám před problémy a od rozdělané práce," zdůraznil Petr Ševčík. Rezignace na posty členů zastupitelstva nelze vzít zpět.