Lyžaři se na sjíždění svahů ve Velkých Karlovicích těší. „Jezdíme tady nejraději. Je tu solidní zázemí i servis. Sjezdovky jsou vždy dobře upravené. O víkendu tak máme rozhodnuto," svěřil Jakub Hrbáček ze Vsetína.

Na sjezdovce Razula mají však lyžaři zatím k dispozici jen spodní polovinu. „Předpokládáme však, že od soboty Razulu zprovozníme v celé délce. Na obou zasněžovaných sjezdovkách ski areálu, tedy Razula i Horal, leží od třiceti do šedesáti centimetrů technického sněhu," řekl šéf Ski areálu Razula Luboš Sušila.

V Resortu Valachy ale pamatují také na ty, kteří lyžování neholdují. „Tito návštěvníci mohou využít ledové plochy pod hotelem Horal. Vytvořili jsme ji pro ně na místě tenisových kurtů. Doporučujeme proto vzít si do Karlovic brusle," řekl Sušila.

Ski areál Razula ve Velkých Karlovicích je druhým rokem součástí Skiregionu Valašsko. Ten nabízí společný skipas do osmi lyžařských středisek.

Skipasy na dva a více dnů je možné využít v šesti střediscích Skiregionu Valašsko a ve spolupracujících areálech Bílá a Mezivodí.

Zatímco lyžařské areály se především díky možnosti zasněžovat pozvolna rozjíždějí, smůlu zatím mají vyznavači bílé stopy.

Paradoxně totiž na hřebenech Beskyd a Javorníků je méně sněhu než v údolích. „Je to škoda, ale na běžky to zatím rozhodně není," posteskl si Bohuslav Komín z Resortu Valachy.