Státní podnik Povodí Moravy tady u příležitosti Světového dne vody pořádá den otevřených dveří. „Návštěvníkům bude k dispozici průvodce, který zajistí průběh prohlídky a odborný výklad o historii a technických parametrech přehrady," uvedla mluvčí Povodí Moravy Gabriela Tomíčková. Nejatraktivnější částí exkurze bude možnost nahlédnout i do vnitřních prostor přehrady.

Přehrada v Karolince, která má za sebou roční nákladnou rekonstrukci, bude veřejnosti přístupná od 9 do 14 hodin. Začátek poslední prohlídky je ve 13 hodin. „Sraz zájemců bude vždy u koruny hráze na pravé straně vodárenské nádrže Karolinka," upřesnila Gabriela Tomíčková.

Doplnila, že trasa prohlídky povede běžně nepřístupnými místy. Proto je nutné myslet na vlastní bezpečnost a řídit se pokyny průvodce. „Návštěvníkům doporučujeme vhodnou obuv s neklouzavou podrážkou do vlhkého prostředí a vzhledem k nízkým teplotám v přístupových štolách i vhodné oblečení," zdůraznila Gabriela Tomíčková. Děti do 15 let se mohou prohlídek zúčastnit pouze s doprovodem dospělých.

Program pro veřejnost ke Světovému dni vody připravují také pracovníci společnosti Vodovody a kanalizace Vsetín. V sobotu od 10 hodin zpřístupní lidem čistírny odpadních vod ve Vsetíně, Valašském Meziříčí a Zubří a také úpravny vody v Karolince a Rožnově pod Radhoštěm.