O víkendech pohlídají areál U Průmyslovky ve Vsetíně strážníci i romští asistenti

K ráznému kroku přiměla provozovatele koupaliště, společnost Vsetínská sportovní (VS), sobotní rvačka mezi návštěvníky areálu.

„Nebyla jsem svědkem toho, co se tam stalo. Údajně se ale ve frontě u bufetu začali pošťuchovat dva chlapi. Náš pracovník, když po slovní rozepři došlo i k fyzickému napadání, přivolal strážníky a policisty," vyjádřila se ředitelka VS Pavla Stachová.

Současně potvrdila, že ve všední dny zintenzivní strážníci městské policie a asistenti prevence kriminality své návštěvy v areálu. „O víkendech se pak tady o klid a pořádek postará také bezpečnostní agentura," dodala ředitelka.

Také svědci sporu potvrdili, že se chlapi chytli u bufetu. „Stáli jsme frontu na občerstvení. Jednomu z návštěvníků se ale nechtělo čekat a ostatní předběhl. Zřejmě chtěl frajeřit před dívčinou, která tam byla s ním. Rom, který stál ve frontě, se proti tomu slušně ohradil. A oheň byl na střeše," popsal událost Vsetíňan Tomáš Pokorný.

Údajně došlo i na facky. Klid prý nastal až s příchodem strážců zákona. „Nebudu se k tomu nijak vyjadřovat. Případem se zabývají kolegové z republikové policie," oznámil Valašskému deníku ředitel Městské policie ve Vsetíně Nikolaj Martinák.

Převzetí případu potvrdil redakci mluvčí policie Petr Jaroš. „Rovněž podle našich informací stojí za konfliktem předbíhání ve frontě," informoval. Policistům ale nikdo z lidí na koupališti událost neohlásil. „Nezjistili jsme také, že by byl někdo zraněn," dodal Petr Jaroš.

Muži zákona proto oznámení potyčky pouze zadokumentovali a odložili. „Žádné protiprávní jednání jsme na místě nezjistili. Jak se říká, není žalobce, není ani soudce," poznamenal mluvčí policie Petr Jaroš.