Oslavy trvaly čtyři měsíce. Zahájila je počátkem roku výstava výtvarných prací, v půlce února následoval Den otevřených dveří. Po celou dobu vyráběli děti s rodiči papírové dorty jako dárek k narozeninám.

Vyzdobili si jimi celou školku. „Říkám tomu trávnická cukrárna. Dort všude kam se podíváš. Mysleli jsme, že je jich šedesát, za každý rok jeden. Ale je jich daleko více,“ pochvalovala si spokojeně ředitelka školky Renata Sýsová.

Se svojí troškou do mlýna v podobě třípatrového krasavce přispěla i Zuzana Bušová.

„Dělali jsme ho z tvrdého papíru asi hodinku. Celá rodina, i táta pomáhal,“ prozradila maminka, která přišla na oslavy s dcerou Nikol.

Kolem skutečného dortu ve tvaru budovy trávnické školky byla při krájení pořádná tlačenice. Děti se posilnily a pokračovaly v bujarém veselí a dovádění, do kterého se zapojili i dospělí. Zpovzdálí všechno pozoroval i tatínek malého Adama Michal Vítek. Sem do školky chodil před pětatřiceti lety.

„Mám na ni jen hezké vzpomínky a věřím, že mé děti budou mít taky. Jsem rád, že je tu furt živo a je tu spousta spokojených dětí,“ zhodnotil Vítek.

Valašské muzeum v přírodě patří k nejoblíbenějším cílům výletníků z celé republiky.
Muzeum láká na desítky akcí. Velká část cílí na děti