Více než stovka prodejců a k tomu vystoupení cimbálové muziky Radegast nebo hudební skupiny Noca ze Vsetína. To je jen část nabídky, kterou letos pořadatelé připravili. Jarmark, to je především nabídka jarmarečního zboží.

„Množství prodejců po oba dny nabídne tradiční zboží například s velikonoční tematikou, ale také keramiku, svíčky, kytice, květinové vazby, sýry, perníčky, výrobky ze dřeva, masné výrobky, občerstvení a mnoho dalšího,“ vyjmenoval Pavel Jakubík z rožnovského T klubu, který má na starosti produkci jarmarku.

Sjezdovka Razula. Ilustrační foto.
Ski areál Razula ve Velkých Karlovicích zatím zůstává v provozu

Slavnostního zahájení se v pátek v deset hodin ujme místostarostka Rožnova Kristýna Kosová, jáhen Josef Svoboda a ředitel T klubu Jakub Sobotka. Pak vystoupí se svým kulturním programem děti ze Základní školy Videčská.

Páteční program jarmarku ukončí koncert hudební skupiny Shape the cat.

V sobotu se představí cimbálová muzika souboru Bača či Swingový orchestr Bedřicha Pukovce, který letošní první jarmark na Masarykově náměstí uzavře. Po oba dny bude pro děti k dispozici tvořivá dílna.

ALKOHOL ANO, AUTA NE

Městská policie upozorňuje na částečné omezení provozu a parkování v době jarmarku.

„Část Masarykova náměstí bude uzavřená pro veškerou dopravu. Zároveň po oba dny jarmarku platí schválená výjimka ze zákazu konzumace alkoholu. To znamená, že návštěvníci jarmarku starší osmnácti let můžou na náměstí pít alkoholické nápoje,“ řekl ředitel Městské policie Rožnov Aleš Pilař. 

Parní lokomotiva Matěj
Matěje prověřili soudní znalci