Lidé ale nové nákupní středisko nechtějí. V minulosti kvůli tomu dokonce sepsali petici. Tu radní vzali na vědomí, neboť obchod vyroste na soukromém pozemku. „Tělocvična u gymplu? Jsem pro. Ale další obchoďák na Vsetíně? Tolik se jich v tak malém městě přece nemůže uživit,“ rozčiloval se Jiří Orság.

Někteří nápad nezavrhují. Podle nich by supermarket měl stát jinde. „Víc jich na Ohradě nepotřebujeme. Měli by spíš postavit nějaký obchod s potravinami na Bobrkách! Žádný tam není a na nákup musí lidé dojíždět daleko do města,“ poznamenala Lenka Šimarová.

O něco pozitivněji situaci vidí Petr Malý. „Sice nejsem moc nadšený, ale aspoň u nás na chvíli vzniknou nová pracovní místa,“ uvedl.

Podle něj obchod stejně nakonec kvůli konkurenci zavřou. „Nám ale tělocvična pro děcka a opravený stadion zůstane,“ doplnil.

Obchodní společnost Tesco Stores ČR a.s. a Tělovýchovná jednota (TJ) MEZ Vsetín se dohodly na prodeji pozemků v areálu zchátralého stadionu na Ohradě.

Na místě tak může vzniknout nový hypermarket. Vedení Tesca se však zavázalo zbytek stadionu opravit.

Fotbalové hřiště se kousek přesune a získá umělý povrch. Postaví se i dvě nová hřiště pro plážový volejbal.

Pokud všechna jednání skončí dobře, poskytne vedení TJ MEZ část peněz na novou sportovní halu pro gymnázium. Zbytek škole dodá Zlínský kraj. „Počítáme, že do dvou let by měly být všechny stavební práce hotové,“ uvedl předseda TJ MEZ Vilém Kumbár.

Podle ředitele gymnázia a vsetínského zastupitele Dalibora Sedláčka škola tělocvičnu nutně potřebuje. Ta současná je totiž malá a nevyhovující.

Studenti proto musí do hodin tělocviku chodit do vzdálených sportovišť. „Od nové stavby si slibujeme hlavně větší bezpečnost dětí. V současné době totiž musí přecházet až dvě frekventované silnice,“ vysvětloval ředitel.

Budova bude stát na dvorku školy. „Využívat ji budou dopoledne studenti. Odpoledne pak sportovci a veřejnost,“ dodal Sedláček.

Investoři za opravy a stavební práce zaplatí až dvě stě milionů korun. Za tolik peněz by se ve městě dalo postavit přibližně osm set nových parkovacích míst.