Od nové sezony 2014-2015, který odstartuje za pár týdnu v srpnu, se bude po celé republice, a tedy i na valašských stadionech, chodit na fotbalové zápasy výhradně s občanským průkazem.

Velmi kontroverzní rozhodnutí alespoň trochu přiblížil zdrceným a naštvaným fanouškům sekretář Okresního fotbalového svazu Vsetín Pavel Březík. „Bylo to sice těsné, ale nakonec se přeci jen rozhodlo o tomto výsledku. Hodně klubů se bálo o bezpečnost a chtělo udělat rázný krok, který jasně vymaže problémové fanoušky z fotbalové mapy. Uvidíme, zda se to tímto kontroverzním krokem povede," konstatoval Pavel Březík. Zároveň přidal další zajímavost, které se váže na tuto novinku. „Dostali jsme za úkol přednést jednotlivým klubům u nás na Valašsku, aby se pomalu začaly starat o to, aby měly na svých stadioncích speciální vyhrazené sektory pro hostující fanoušky. Postupně to začneme na schůzích a soustředěních s funkcionáři projednávat. Sektory pro hostující fandy by měly být dořešeny do startu sezony 2015 – 2016," přidal zajímavost Březík.

Velmi černě vidí další novinku FAČRu fanoušci na Valašsku. Pro některé je to další zbytečný problém, který se valí na jejich milovanou zábavu. „Po zákazu piva a tvrdého alkoholu, tak zvané zásmažky, si jistě mnozí mysleli, že už nás nemůže potkat nic horšího. Ale tohle ukazuje, že jsme se mýlili. Je to naprosto zbytečné a nechápu, proč máme ukazovat občanku na fotbale ve IV. třídě, kde nehrozí nic podobného, jako třeba na Baníku," nestačí se divit Jan Skalník, fanoušek týmu Hrachovec B. Podle něj se stejně nové pravidlo naučí v nižších soutěžích obcházet. „Spousta domácích fandů stejně nechodí na stadion hlavní bránou a za dvacku za vstupné si raději koupí v bufetu zelenou. Takže zase taková změna to pro některé nebude," dodal.