Letos se návštěvníci mohou těšit na čtyři kapely a jednoho muzikanta. „Hlavními hvězdami studentských oslav bude česká elektronická kapela Skyline a skupina dobře vypadajících mužů Poletíme?," vyjmenoval tiskovým mluvčí Kulturního zařízení Ondřej Smolka.

Na meziříčský Majáles dorazí také jedna zahraniční kapela. „Ze Slovenska k nám zavítá jedna z nejlepších koncertních kapel Walter Schnitzelsson, která v současné době prezentuje skladby z debutového alba Fever. Možná nám ale zahrají také nové písně z připravované desky," podotkl Ondřej Smolka.

Velkou změnou oproti minulým ročníkům je místo konání. „Předchozí ročníky bojovaly s nepředvídatel­ností počasí začátkem měsíce května, proto se organizátoři rozhodli přesunout hlavní scénu do vnitřních prostor velkého sálu," prozradil Smolka.

Milovníci domácí scény se mohou těšit na vsetínskou kapelu Crminal Colection, která si k sobě přizvala meziříčského muzikanta Ptakustika.

Ve sklepních prostorech zámku Žerotínů se uskuteční různé workshopy a přednášky. Večer zde pak odstartuje drum and bassová party.

Majáles se uskuteční v pátek od 17 hodin.